F.A.Q.

Răspunsuri la întrebări frecvente

Parteneri

Site-uri partenere din întreaga lume

Contact

Contactează-ne pentru mai multe informatii

Clipuri BioNova

Videoclipuri despre piscinele BioNova

Newsletter

Descarcă ultimele noutăți în domeniu (fpd)

Metode de construire

BioNova este un brand care a fost dezvoltat in mod constant incepand cu 1985 si care a devenit marca inregistrata in 1992. Gama de variante de proiectare cuprinde acum produse incepand de la bazine ecologice dintr-o sectiune pana la piscine de lux cu sistem complet biologic de purificare.

In functie de cerintele de plantare, dorintele personale si a pretului, BioNova poate oferii diverse metode si tehnologii pentru construirea bazinelor de inot.

Practic, BioNova ofera filtre incercate si testate, componente special realizate precum si substraturi pentru planificarea si construirea bazinelor de inot.

Metoda 1: Eco BioNova

Zonele de inot si tratament sunt construite intr-un bazin unic – „bazin-in-bazin” sau tanc in tanc. Jumatate din suprafata piscinei este disponibila pentru inot in timp ce cealalta jumatate este proiectata ca un filtru cu plante acvatice pentru curatarea apei. Skimmer-ele au ca rol curatirea suprafetei apei si se adapteaza automat la nivelul acesteia (in varianta Eco, nivelul apei din piscine poate fluctua cu pana la 50 cm, astfel nu este necesara complectarea foarte frecventa cu apa). De la skimmere apa este preluata cu ajutorul unei pompe, filtrata cu ajutorul unui filtru de particule fine si distribuita in zona cu plante acvatice, zona destinata regenerarii apei. Acest model este rezonabil ca pret si adecvat si in cadrul gradinilor mici datorita spatiului redus necesar zonelor tehnice.

Metoda 2: Standard BioNova

Acest sistem popular este de asemenea proiectat intr-o sectiune (bazin-in-bazin). Fata de varianta Eco, in sistemul Standard, skimmerele sunt inlocuite cu unul sau mai multe jgeaburi de supraplin ce permit mentinerea unui nivel constant al apei din piscine. Excesul de apa cauzat de prezenta oamenilor in piscina este preluat de catre un rezervor compensator. De aici apa este directionata de o pompa de circulatie spre filtrul fin si mai apoi in zona de regenerare. Ca si in cazul variantei Eco, buna calitate a apei este obtinuta printr-o operatiune in doua etape de separare a biomasei prin intermediul unui grilaj si prin utilizarea filtrelor fine. Clientii apreciaza valoarea acestui sistem.

Metoda 3: Regenerare partial separata

In acest sistem optimizat, tancul de egalizare este inlocuit cu un filtru separat. Un jgheab de supraplin mentine un nivel stabil al apei in piscina in timpul circulatiei.

Datorita separarii partiale a zonelor de regenerare apa ce urmeaza a fi purificata poate fi directionata in filtru intr-un mod mai bine orientat.

Aceasta metoda mareste capacitatea zonei de inot (numarul de persoane) si este foarte economic in ceea ce priveste consumul de apa. Acest sistem necesita un spatiu mai intins.

Metoda 4: Constructie separata (metoda de construire cu 2 vase)

Cu aceasta metoda, ce este folosita in special in sectorul public, nu este nevoie de plante in zona de inot.

Purificarea se realizeaza in bazine de regenerare separate. Suprafata necesara este relativ mare dar efectul de purificare este excelent (poate face fata pana la 3000 de vizitatori/zi, in fuctie de marime).

La scara larga

Experienta de imbaiere in piscinele naturale este o alternativa economica fata de presiunea tot mai mare a costurilor legate de reabilitarea si intretinerea piscinelor traditionale tratate chimic.

In bazinele rezidentiale private, metoda cea mai folosita presupune utilizarea proiectului cu o sectiune ce combina zona de inot si cea de regenerare.

Sistemele utilizate in sectorul comercial sau public sunt impartite in corpuri separate de apa pentru zona de inot si cea de regenerare. De obicei zona de inot nu contine plante iar apa este tratata in zona separata de regenerare.

Avantajul acestei metode consta in eficienta crescuta a zonei de regenerare datorita includerii sistemelor tehnologice si hidraulice in designul sau.

Prima piscina naturala din Europa a fost construita in Austria in anul 1990 pentru comunitatea din Herzogsdorf de catre Gerhard Brandlmeier, fondatorul BioNova.